Make your own free website on Tripod.com

Partizan-Rudar 2:0 (2:0)

15.02.2003

Utakmica je odigrana na terenu SC Partizan - Teleoptik u Zemunu pred oko 1500 gledalaca. Sudijska trojka iz Beograda, na čelu sa Goranom Stanojevićem, a pomogali su mu Dejan Nedić i Rajko Katanić. Timovi su počeli utakmicu u sledećim sastavima:

Partizan: Radaković, Ćirković, Mišković, Savić, Bajić, Malbaša, Duljaj, Vukić, Lazović, Čakar, Delibašić.
Igrali su još: Jeremić, S.Ilić, Stojanoski, Ognjanović, West i Živković.

Rudar: Janjić, R. Jevtić, Zečević, Petričević, Amidžić, Stevanović, Kutlačić, Simikić, Vlakić, M. Jevtić, Stajić.
Igrali su jos: Krsmanović, Krstić, Bogičević, Rankić, Lazić, Mijin, Djurišić, Pivac, Agbo.

Utakmica je odigrana po zaledjenom terenu delimično pokrivenim snegom, ali i pored teških uslova za igru, promrzli gledaoci imali su priliku da posmatraju odgovornu, borbenu i zašto ne, lepu igru.
Fudbaleri Rudara pružali su žilav otpor, ali i odigrali korektno, bez grubljih startova tokom cele utakmice i naterali igrače Partizana da pruže maksimum.

Golovi su pali u prvom poluvremenu i to na ovaj način:
prvi gol je postigao Delibašić u 11' posle odličnog centaršuta Ćirkovića sa desne strane, a asistent kod drugog gola koji je postigao Vukić iz poluvoleja u 45', bio je Danko Lazović.

Inače još jedno obeležje ove utakmice je bio debi nigerijskog reprezentativca, Taribo Westa. Momenat kad je trener Matthäus uveo Westa u igru, publika je dočekala ovacijama. Mora se reći da je njegov debi pokazao da će Partizan u njemu dobiti stamenog štopera, koji će normalno kad bude potpuno spreman i uigran sa ostatkom ekipe, biti veliko pojačanje. Sa svojih par poteza pokazao je da poseduje ogromno iskustvo, a pored toga, iako novopečeni prvotimac, nametao se kao vođa na terenu, povremeno raspoređujući saigrače. Utisak je malo pokvario jer je u 88' promašio penal, koji je trener Matthäus dao njemu da izvede na zahtev publike. West nije dobro procenio zaleđeni teren i kada se zaleteo da izvede udarac, okliznuo se i šutnuo loptu 10-ak metara pored gola.
Vredno pomena je da se na teren vratio, i to vrlo zapaženo, kapiten Saša Ilić, koji je sa par samo njemu svojstvenih majstorskih proigravanja, oduševio navijače Partizana.

Posle utakmice na konferenciji za štampu trener Matthäus je napomenuo da je zadovoljan igrom svoje ekipe, a posebno s obzirom na meterološke uslove u kojima je meč odigran. Zadovoljan je ovolikim brojem navijača koji su posmatrali meč.

Slike sa utakmice
3683 copy.jpg (89868 bytes) 3690.jpg (100423 bytes) 3696 copy.jpg (87343 bytes) 3709 copy.jpg (92295 bytes) 3711 copy.jpg (87436 bytes)
3689.jpg (88370 bytes) 3745 copy.jpg (91918 bytes) 3747 copy.jpg (84995 bytes)
3741.jpg (64925 bytes)

H