Make your own free website on Tripod.com

Ronaldo u RudaruZastava opstine Ugljevik

Stara Upravna zgrada Rudnika, uskoro dom kulture i muzej Zastava opstine ugljevik
Ukratko...
Istorija opstine
... Ugljevika i ugljevicana
...i nekultura (valjda se to pise sa stavljeno)
Viva la Hollywood
Koji ce ti ku**c to
O Majevici, Janji, kulturi pokuctva

novo Forum

novo Guestbook

E-mail

 

Na području opštine Ugljevik djeluje više sportskih društava. Najznačajnije je sigurno SD "Rudar". U okviru ovog sportskog društva dijeluju:

  • Fudbalski klub

  • Košarkaški klub

  • Šahovski klub

  • Karate klub

Pod imenom Rudara djeluju još i Lovačko udruženje "Rudar" i KUD "Rudar" (izgleda da je ovo zadnje ugašeno).

Fudbalski klub "Rudar" takmiči se u Premijer ligi BiH. Klub je osnovan 1925.god. Zanimljivo je to da on nije prekidao svoje djelovanje tako da je on najstariji klub na području čitave regije. FK "Rudar" čini jedan od najorganizovanijih klubova u BIH. Stadion koji je još u izgradnji (ali na kome se već igraju utakmice), kad bude završen imaće kapacitet 4.447 mjesta sa sve stolicama. FK "Rudar" je najuspješniji fudbalski klub u RS. Zanimljivo je reći da FK Rudar ima potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa beogradskim PARTIZANOM.

Košarkaški klub je osnovan 1984. godine. Takmiči se u prvoj ligi RS.

Karate klub "Rudar" je najuspješniji i najmlađi tim SD "Rudar". On je jedini učestvovao na internacionalnim turnirima.

Pored Rudara postoje još i:

FK "Strijelac" Tutnjevac, FK "Mladost" B.Selo, FK "Graničar" Korenita, FK "Partizan" D.Trnova, FK "Borac" Uglj. Obrijež, FK "Majevica" iz Zabrđa, FK "Partizan" Bobetino Brdo, FK "Budućnost" Ravno Polje, FK "Hajduk" Mezgraja, FK "Jedinstvo" Uglj. Selo...

Na području opštine djeluje i ženski OK "Majevica" (po nazivu bi se reklo iz Zabrđa ali svoje utakmice igra u Ugljeviku). Po nekim nagovještajima izgleda da će ovaj klub preći takođe pod okrilje Rudara.

FK "Borac" iz Ugljevičke Obriježi, koji je inače osnovan 1955.g. ima ugovor o saradnji sa Milanskim "Interom" preko FK "Slavija Inter" iz S.Sarajeva (ugovor potpisan 12.05.2002.g). U Interovu školu fudbala uključeno je oko 20.000 djece širom svijeta.

Uslovi za razvoj sporta u Ugljevičkoj opštini su nepovoljni zbog nedostatka novca, ali u odnosu na druge sredine u RS...

Na području opštine postoji 3 sportske sale (Ugljevik, Zabrđe i D. Trnova) ali je jedino sala Ugljeviku sposobna da primi gledaoce.

Prema prijedlogu urbanističkog plana predviđeno je da se na obali Janje pravi moderna sportska sala sa kapacitetom 2.500 mjesta. U okviru tog objekta bili bi i bungalovi i teniski tereni, međutim revizijom tog istog urban. plana odustalo se od svega ovoga, a u izgradnji je nova sportska dvorana, koja će biti po uslovima FIBE. Projektant dvorane je Đuko Radovanović, a nova sportska dvorana imaće kapacitet od 1.700 stabilnih i 500 teleskopskih mjesta, kuglanu sa četiri staze, svlačionice u dva nivoa, malu salu za borilačke sportove, savremenu ventilaciju, a ostavljena je mogućnost ugradnje klimatizacije. 

Na području opštine postoji i jedna od najmodernijih otvorenih strelišta u BIH, ali je do odlaska ruskih snaga bila pod okupacijom SFOR-a, a sada se koristi za potrebe VRS (dok i oni ne odu).

Takođe na području opštine se organizuju i Radničke Sportske Igre (od 1973.g.), Božićni turnir u malom fudbalu i Petrovdanski turnir takođe u malom fudbalu.

Na području opštine se nalaze i otvoreni bazeni, a prema urbanističkom planu predviđeno je da se pravi i jedan olimpijski. Karate klub na seminaru na planini Tari 2001Dodjela priznanja za najuspjesnijeg sportistu u 2001. g. JKU Novi Sad


VIJESTI IZ SPORTA


04.01.2004- U organizaciji OO SRS Ugljevik, u našem gradu počeo je tradicionalni turnir u malom fudbalu koji će od ove godine nositi ime slavnog četničkog vojdvode iz otadžbinskog rata (1992-1995) Mitra Maksimovića Mande. Turnir će se zvati "Memorijalni turnir VOJVODA MANDO"

11.07.2003. - Povodom Petrovdana, u organizaciji opštinskog odbora SRS Ugljevik, u Ugljeviku se od večeras održava tradicionalni "Petrovdanski turnir u malom fudbalu 2003". Turnir će se igrati večeras i sutra.

29.06.2003.- U organizaciji SO Ugljevik i Džiju-džicu saveza RS, u Ugljeviku je danas održan Vidovdanski turnir u Džiju-džicu. Turnir je otvorio predsjednik SO Ugljevik Božidar Vasić. Ekipe su došle iz više gradova Bosne (Bijeljina, Banja Luka, Zvornik, Brčko, Sarajevo, Zenica...).


22.06.2003. - Kadeti FK Rudar prvi su prvaci BIH. Prvak se nije znao do poslednje utakmice odigrane između Čelika i Željezničara, koju je Čelik završio u svoju korist. Pehar i medalje pobjednicima dodijelio je nekadašnji reprezentativac SFRJ Josip Katalinski. 


21.06.2003.- U organizaciji Nogometnog/Fudbalskog Saveza BiH i FK Rudar, u Ugljeviku se od 20.06.2003. odigrava završni turnir prvenstva BiH za kadeta. Na turniru, pored tima domaćina Rudara učestvuju i dva tima iz Federacije BiH tj. Čelik Zenica i Željezničar Sarajevo. U prvoj utakmici odigranoj 20.06. igrači FK Rudar oderali su Čelik rezultatom 4:0(valjda). U današnjoj utakmici fudbaleri (nogometaši) Želje pobijedili su Rudar sa 2:1. Sutra se igra meč između Željezničara i Čelika.


20.06.2003. - Danas su u Ugljeviku svečano otvorene Radničke sportske igre. Ova sportska manifestacija u Ugljeviku ima dugu tradiciju od 1973.godine. Radnici će se takmičiti u više disciplina: mali fudbal, odbojka, navlačenje konopca... 


06.06.2003. - Od danas se na Novom gradskom stadionu u Ugljeviku u organizaciji FS RS i FK Rudar održava fudbalski turnir kadeta. Turnir će trajati nekoliko dana, a učesnici turnira su Borac (Banja Luka), Leotar (Trebinje) i Rudar (Ugljevik).


NN - Prema natpisima u nekim novinama, valjda omladinske reprezentacije BiH mogle bi da igraju utakmice protiv Norveške za neke kvalifikacije za nešto i u Ugljeviku.Kadeti BiH već su igrali jednu utakmicu na terenima BiH, protiv reprezentacije Srbije i Crne Gore. (Nedovoljno obavešten autor sajta).


U Ugljeviku odigrana utakmica turnira kadetskih reprezentacija Srbije i Crne Gore i Makedonije. Opširnije...


Premijer liga BIH: Rudar - Željezničar 0:1 (0:1) 02.03.2003.godine


Izvještaj sa utakmice Partizan - Rudar 2:0 (sa slikama)


Za sportistu opštine Ugljevik u 2002. godini proglašena je, na završnoj večeri Božićnog turnira u malom fudbalu, karatistkinja Rudara Maja Mitrović. Za najbolju ekipu proglašen je karate ili fudbalski klub "Rudar". 


 

 

FK RUDAR posleratni period